Win een privé ontbijt met Matisse
Nieuws — 23 jan 2023
Altijd al alleen willen zijn in de tuin van Henri Matisse in het Stedelijk Museum Amsterdam? Het kleurrijke La perruche et la sirène gaat voor lange tijd in het depot een uiltje knappen. Of beter gezegd een parkietje? Op 10 en 11 februari kan je samen met jouw favoriete persoon tussen de weelderige bladeren, vrolijke parkiet en mysterieuze zeemeermin voor openingstijd een laatste keer gedag zeggen tegen onze publiekslieveling.
La perruche et la sirène (1952-53) is een van de belangrijkste voorbeelden van de 'papiers découpés' (papierknipsels) van Henri Matisse. Het werk bestaat uit bladeren, granaatappels en twee vormen die slechts eenmaal voorkomen: links een parkiet en rechts een meermin, waaraan de titel van het werk is ontleend. Het Stedelijk biedt de unieke kans om in een leeg museum voor openingstijd van het werk te genieten, begeleid met een korte introductie van curator Leontine Coelewij of rondleider. Aansluitend een uitgebreid ontbijt in het café van het Stedelijk.
Begint het al te kriebelen? Doe dan mee aan de winactie door een kort verhaal te schrijven over de parkiet en de zeemeermin: la perruche et la sirène. Wat doen ze in de tuin? Wat zeggen ze tegen elkaar? Welke avonturen beleven ze samen? De vier meest originele verhalen winnen een privémoment met Matisse. Stuur je verhaal op via dit formulier. Let op: het ontbijt met Matisse vindt plaats op vrijdag 10 februari tussen 9 en 10 uur of op zaterdag 11 februari tussen 9 en 10 uur. Geef je voorkeur op via het formulier. Deelnemen aan de winactie kan t/m 3 februari 2023. Een jury binnen het Stedelijk Museum zal de inzendingen beoordelen, waarbij wordt gekeken naar creativiteit en originaliteit. De 4 winnaars worden via een email op de hoogte gesteld.
Het werk La perruche et la sirène hangt nog op zaal tot en met 12 februari en is onderdeel van de collectieopstelling Everyday, Someday, and Other Stories. Collectie 1950 - 1980. Daarna keert het werk terug naar het depot om te rusten voor de komende generaties. Hiermee dragen we zorg voor het behoud en onderhoud van onze collectie.