Hier vind je praktische informatie over de toegankelijkheid van het gebouw. Ook vind je hier informatie over onze aanvullende programma's. Heb je tijdens je bezoek een vraag of kunnen we ergens bij helpen? Spreek een medewerker van het museum aan – wij helpen je graag.    

Toegankelijkheid van het gebouw

In het museum zijn liften, rolstoelliften en rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig. De liften gebruik je zelfstandig. Op de plattegrond staat waar deze faciliteiten zijn. Je herkent ze aan het rolstoelsymbool. 

Heb je hulp nodig bij de liften? Spreek een medewerker aan. We helpen je graag.
Download plattegrond

Foto van blindengeleidehond
Hulphonden zijn welkom in het museum. Foto: Tomek Whitfield

Auditorium en minder toegankelijke ruimtes

Er is een lift naar het Teijin Auditorium. De zitplaatsen in het auditorium hebben rugleuningen. Geef het aan ons door als je voor een evenement eerder het auditorium in zou willen. Je neemt hiervoor contact op via publicprogram@stedelijk.nl.

Ondersteuning, hulphonden en hulpmiddelen

Ondersteuners kunnen gratis het museum bezoeken.
Hulphonden zijn welkom in het museum.

Bij de informatiebalie kan je gratis een rolstoel, museumstoeltje of Alinker (een speciale loopfiets) lenen. Wil je een hulpmiddel reserveren? Dat kan via reserveringen@stedelijk.nl of 020 5732 911.

Parkeren

Het Stedelijk Museum heeft een parkeerplaats voor bezoekers met een fysieke beperking. De parkeerplaats is op de Paulus Potterstraat 13, dat is bij de groepsentree. Deze parkeerplaats is speciaal voor bezoekers van het Stedelijk. Bekijk op de kaart.

In de parkeergarage Q-Park onder het Museumplein zijn twee parkeerplaatsen voor mensen met een fysieke beperking. Bekijk hier de beschikbaarheid.

Met een Europese gehandicaptenparkeerkaart kun je gratis parkeren op bijna alle plekken in Amsterdam. Je hebt dan ook een Digitale Parkeerjaarkaart voor gehandicapte bezoekers aan Amsterdam nodig. Je vraagt deze aan bij de Gemeente Amsterdam. Let op: de aanvraag duurt 10 werkdagen. Deze parkeerkaarten zijn niet geldig in de Q-park parkeergarage.

Programma's

Dove en slechthorende bezoekers

Video's in Nederlandse Gebarentaal (NGT)

Wij hebben video's in Nederlandse Gebarentaal (NGT) over kunstwerken uit de vaste collectie. Bekijk de video's voor extra info en leuke weetjes. We hebben in het museum ook een videotour in Nederlandse Gebarentaal.
Meer info

Introductievideo Stedelijk in Gebaren

Voor dove en slechthorende bezoekers organiseert het museum enkele keren per jaar een Stedelijk in Gebaren-rondleiding in Nederlandse Gebarentaal , verzorgd door een rondleider die zelf doof is. De data van deze rondleidingen vind je in de agenda. Lees hier meer achtergrondinformatie over het Stedelijk in Gebaren programma.

Wij regelen bij de live publieksprogramma's graag een NGT-tolk. Je vraagt dit aan bij educatie@stedelijk.nl. Doe dit uiterlijk 14 dagen van tevoren.  

Mensen met dementie en hun dierbaren

Het Stedelijk en het Van Abbemuseum ontwikkelden in 2013 het Onvergetelijk-programma. Dat is een programma speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren. Wij geven op dit moment geen Onvergetelijk-rondleidingen. Kijk op www.onvergetelijkmuseum.nl om te zien bij welke musea je een Onvergetelijk-rondleiding volgt.

Introductievideo Onvergetelijk Stedelijk

Hulp en contact

Heb je een vraag over toegankelijkheid in het museum? Wil je weten of we je kunnen helpen? Mail naar de afdeling Educatie en Inclusie via educatie@stedelijk.nl.

Heb je een idee om de toegankelijkheid te verbeteren? Laat het ons weten via educatie@stedelijk.nl.