Nieuws — 6 nov 2007

Donderdag 15 november

met Eva Meyer-Hermann, Theodor Holman,Stephan Sanders & Karel Wasch  

Dat Andy Warhol een oneindig fascinerende figuur is, blijkt ook nu nog, twintig jaar na zijn dood. De tentoonstelling Other Voices, Other Rooms in het Stedelijk Museum laat zien dat hij een uitstekend observator was, of zelfs een voyeur, die minutieus het handelen van anderen vastlegde, terwijl hij zelf een gesloten boek bleef.

TijdenTalks on Warhol ontrafelen tentoonstellingsmaker Eva Meyer-Hermann, journalisten en Warhol-fanaten Theodor Holman en Stephan Sanders en historicus Karel Wasch het raadsel Warhol. Wie was AndyWarhol? Leren we hem via zijn kunst kennen? Of blijft hij dan nog een zwart gat? Wat speelde zich af in The Factory, zowel op artistiek als persoonlijk vlak? 

Eva Meyer-Hermann (1962) is als freelance tentoonstellingsmaker gespecialiseerd in het werpen van nieuw licht op het oeuvre van bekende kunstenaars. De twee jaar dat zij aan de AndyWarhol-tentoonstelling werkte brachten haar veel inzicht in de man en de kunst.

Theodor Holman (1953), journalist en columnist van Het Parool en De Groene Amsterdammer, besteedde in zijn programma Desmet Live al een uitzending aan Warhol. Zou naar eigen zeggen nog uren radio kunnen besteden aan “Warhol, het zwarte gat”. 

Stephan Sanders (1961), journalist voor o.a. De Volkskrant, Vrij Nederland en het radioprogramma Met het oog op morgen, schreef diverse boeken en een toneelstuk. Ook voor hem is Warhol een blijvende fascinatie. 

Karel Wasch (1951) schrijver/dichter, columnist en essayist. Schreef biografieën over Dylan Thomas en Jack Kerouac en is kenner van het tijdvak waarinWarhol beroemd werd. 

Datum  donderdag 15 november 2007

Tijd 20 – 21.30 uur

Plaats bar­_club_restaurant 11, Oosterdokskade 5, 11e verdieping, Amsterdam

Prijs € 7,50 / € 5 voor leden Andy Warhol Club

Reserveren warhol@stedelijk.nl

Museum dagelijks geopend van 10 – 18 uur.

Talks on Warhol wordt gehouden in het kader vanAndy Warhol – Other Voices, Other Rooms.

De tentoonstelling geeft aan de hand van film, fotografie, video en bekende iconen als MarilynMonroe, Mao en Campbell Soup Cans inzicht in het artistieke denken van deze trendsettende kunstenaar en legt daarmee de ‘conceptuele ziel’ van zijn werk bloot.