Diversiteit & Inclusie
Het Stedelijk Museum wil een toegankelijke, (sociaal) veilige en inspirerende plek zijn voor iedereen. Lees hier meer over het beleid ten aanzien van diversiteit en inclusie en over de voorzieningen en programma's die het Stedelijk aanbiedt om de toegankelijkheid te vergroten.
Het Stedelijk werkt aan een cultuur waarin gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid de uitgangspunten zijn. Om hier richting aan te geven is de beleidsnota inclusie en toegankelijkheid opgesteld.
Beleidsnota inclusie en toegankelijkheid
Elk jaar rapporteert het Stedelijk in het jaarverslag over de ontwikkelingen en doelstellingen op het gebied van inclusie en toegankelijkheid. Sinds 2022 vind je in de bijlage ook een cijfermatige rapportage op het vlak van diversiteit en inclusie. Op deze manier maken wij graag inzichtelijk voor onze stakeholders waar wij mee bezig zijn, welke vooruitgang we boeken en waar nog werk te verzetten is. Met deze transparantie hopen we ook bij te dragen aan de kennisuitwisseling in de sector.
We blijven graag in gesprek met bezoekers en andere belanghebbenden over deze thema's. Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot inclusie en toegankelijkheid nodigen we je uit om te mailen naar educatie@stedelijk.nl.
CODE DIVERSITEIT & INCLUSIE
Het Stedelijk Museum Amsterdam onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. Dit is een gedragscode van, voor en door de Nederlandse culturele en creatieve sector.
TOEGANKELIJKHEID
Het Stedelijk organiseert verschillende programma's om de toegankelijkheid van het museum te vergroten voor bezoekers met diverse neurologische en lichamelijke mogelijkheden en beperkingen.
SOCIALE VEILIGHEID
We willen dat je je (sociaal) veilig en op je gemak voelt in het museum. Heb je in het museum iets vervelends meegemaakt? Had je een onveilig gevoel? Neem contact op met een vertrouwenspersoon. Wij hebben externe vertrouwenspersonen bij Bezemer & Schubad. Zij heten Yasar Ustuner en Lianne Banda. Zij werken onafhankelijk van het museum. Zij luisteren naar je en helpen je. Je kan ze bereiken via vertrouwenspersonen@bezemer-schubad.nl of bel naar 088-1440200.
Ben je in het museum? Spreek een medewerker aan. Wij helpen je ook graag.
MORES is het onafhankelijke meldpunt in de culturele en creatieve sector. Heb je in de museumsector ongewenste omgangsvormen meegemaakt? Ga naar de website van MORES voor hulp en advies.