Workshops — 12 okt 2024

Op de tweede dag van het symposium The Thread Weaves the World worden bezoekers uitgenodigd om mee te doen met de inloopworkshop van Claire Zandvliet. Bezoekers leveren een bijdrage aan ‘Soft Cities’ een interactieve, reizende quilt.

Prijs
Gratis
Locatie
Entreegebied
Tijd
12 okt, 11.00 tot 16.00
Taal
Engels en Nederlands
Toegang
Geen reservering nodig

Claire Zandvliet (@naaiclubnoord) is kunstenaar en heeft een passie voor alles wat zacht is. Haar project ‘Soft Cities’ is een interactieve reizende quilt. Samen met bezoekers geeft Claire deze gigantische deken vorm tot de zachte stad van hun gezamenlijke dromen. Door te borduren creëren we samen een plek waar we ons thuis voelen. Je wordt uitgenodigd om toe te voegen wat jij denkt dat de stad nodig heeft.

‘Soft Cities’ was eerder te zien bij Podium Sleutelwoord (2023), OOK huis (2023) en TROEF Leiden (2024). 

Deze workshop is openbaar toegankelijk en ervaring is niet vereist. De workshop vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur en bezoekers kunnen op elk gewenst moment meedoen.  

Dit evenement is onderdeel van het tweedaagse symposium Unravel: The Thread Weaves the World, voor meer informatie over het volledige programma zie hier.

*In eerste instantie zou Margarita Cabrera deze workshop verzorgen, rond haar Space in Between-project. Helaas is zij vanwege privé omstandigheden verhinderd.

foto van Claire Zandvliet
Claire Zandvliet, 'Soft Cities', met dank aan de kunstenaar

In het kader van de tentoonstelling Unravel organiseert het Stedelijk het symposium Unravel: Thread Weaves the World. Het symposium gaat in op twee hoofdthema's van de tentoonstelling: Borderlands en Ancestral Threads. Het symposium biedt een meer diepgaande verkenning en innovatieve perspectieven op deze onderwerpen. De kunstenaars die aan bod komen in de Borderlands-sectie onderzoeken hoe grensgebieden kunnen dienen als locaties van belangrijke creativiteit, de taal en esthetiek van grenzen kunnen ondermijnen en ze kunnen overstijgen. In Ancestral Threads staat het terughalen van voorouderlijke kennis door kunstenaars met verschillende achtergronden centraal. Door kritiek te leveren op koloniaal opgelegde manieren van zijn - waaronder opgelegde grenzen, opvattingen over identiteit en de devaluatie van bepaalde soorten kennis - zal het symposium reizen door zowel ruimte als tijd.