Bereikbaarheid Stedelijk Museum Amsterdam
28 okt 2016

Kijk voor actuele info en omleidingen op de website van de GVB.

Werkzaamheden Kruispunt Concertgebouw / Van Baerlestraat

De gemeente Amsterdam gaat herinrichtingswerkzaamheden en groot onderhoud uitvoeren op en rond het kruispunt bij het Concertgebouw. De werkzaamheden starten mei 2016 en de verwachting is dat de werkzaamheden tot eind december 2016 duren. Houd rekening met mogelijke tramomleidingen.

Werkzaamheiden mei - dec 2016

Het gaat om het aanleggen van vrijliggende fietspaden en het vervangen van de tramsporen en gas- en rioolleidingen op de Van Baerlestraat (tussen de Nicolaas Maesstraat en de Paulus Potterstraat), het Concertgebouwplein en de Gabriël Metsustraat (tot aan de rand van het Museumplein).

  • Voetgangers en fietsers hebben te allen tijde doorgang via (tijdelijke) voet- en fietspaden.
  • De toegangen en nooduitgangen van woningen en bedrijven zijn te allen tijde bereikbaar.
  • Het doorgaande autoverkeer wordt omgeleid, bestemmingsverkeer kan enige hinder ondervinden van de werkzaamheden, doordat wegdelen tijdelijk niet of gedeeltelijk beschikbaar zijn.
  • Het tramverkeer zal tijdens de werkzaamheden gedurende drie momenten gestremd zijn. (28 mei – 31 mei 2016 / 16 – 18 juli / 3 december – 7 december 2016)

Van Baerlestraat Planning

De werkzaamheden starten begin mei 2016 en de verwachting is dat de werkzaamheden tot eind december 2016 duren. Houd u rekening met extra reistijd vanwege deze wegwerkzaamheden.

Bereikbaarheid

De straat blijft bereikbaar voor nood-en hulpdiensten. Voetgangers en fietsers hebben te allen tijde doorgang via (tijdelijke) voet- en fietspaden. De toegangen en nooduitgangen van woningen en bedrijven zijn te allen tijde bereikbaar.

Het doorgaande autoverkeer wordt omgeleid, bestemmingsverkeer kan enige hinder ondervinden van de werkzaamheden, doordat wegdelen tijdelijk niet of gedeeltelijk beschikbaar zijn. Het tramverkeer zal tijdens de werkzaamheden gedurende drie momenten gestremd zijn. (28 mei – 31 mei 2016 / 16 – 18 juli / 3 december – 7 december 2016)

Actuele informatie over de werkzaamheden rond het Concertgebouwplein is hier te vinden.  
Meer over de werkzaamheden in het Museumkwartier hier