mood app

Vrolijk, verliefd of een kater? De mood app bevat audiotours voor iedere stemming. Je kunt ook jouw stemming met anderen delen en je eigen audiotour inspreken. 

De mood app is niet meer beschikbaar.

Met deze mobiele app kunnen bezoekers audiotours volgen die aansluiten bij hun stemming. Een vrolijke bui, een kater of zin in een mysterieuze tour? Of heb je lentekriebels?
Met de Mood App ontdekken bezoekers dat er voor iedere stemming kunstwerken te vinden zijn in het Stedelijk. Kies voor brak, bang, verdrietig, verliefd, mysterieus of vrolijk. Geïnspireerd? Stel zelf een tour samen en deel deze met vrienden en andere bezoekers. Speciaal voor de Matisse-tentoonstelling zijn er weer nieuwe stops toegevoegd.

De Mood App is bedacht door Oud-Blikopener Olmo Garcia Koel:
“In 2013 heb ik op de internationale museumconferentie Museumnext een presentatie gehouden over Blikopeners en manieren om jongeren te betrekken bij musea. Toen ontstond bij mij het idee voor deze app. Ik vond dat de verhalen van de Blikopeners en het Stedelijk op een toegankelijke en eigentijdse manier verteld moesten worden. Jongeren zijn gewend aan apps. Van de vele apps die al bestaan is dit de eerste waarin bezoekers zelf een rondleiding kunnen toevoegen en iets kunnen inspreken. Hier ben ik heel trots op, aangezien het Stedelijk altijd zoekt naar nieuwe manieren om bezoekers te betrekken en samen waarde te creëren.”

De tours zijn ingesproken door verschillende Blikopeners (peer educators) van het Stedelijk. Blikopeners zijn jongeren tussen de 15 en 19 jaar met een bijbaan in het Stedelijk Museum en een frisse kijk op kunst.