explicit tours

Deze app is speciaal ontworpen voor de tentoonstelling Kazimir Malevich en is niet meer beschikbaar. 

In het Stedelijk was van 19 oktober 2013 t/m 2 februari 2014 de tentoonstelling Kazimir Malevich en de Russische avant-garde te zien. Kazimir Malevich (1879– 1935) is een van de belangrijkste grondleggers van de abstracte kunst. Het Stedelijk vroeg 5 BN'ers om hun ongezouten mening te geven over werken van Malevich uit de tentoonstelling.

Explicit Tours Live tijdens Malevich Night

 

Uit welke BN'ers kun je kiezen?

MAXIM HARTMANMaxim Hartman

Nieuwsgierig naar wat de oprichter van Omroep Maxim, de aanvoerder van het televisiebevrijdingsfront, maar natuurlijk vooral jeugdheld Rembo over "Malujeevitsj" te zeggen heeft? Maxim neemt Malevich eens goed onder de loep en natuurlijk zoals vanouds, zonder filter.
“Het is niet mooi. Maar ja, mooi hoeft ook niet."


Ymke Wieringa

YMKE WIERINGA

Voor Explicit Tours keek tv-ster en professionele flapuit Ymke Wieringa eens heel goed naar het Zwarte Vierkant, de Houthakker en zijn “selfie”. Straightforward zoals altijd: “Dit vind ik dus heel inconsequent. Deze man heeft dus wel ellebogen maar geen knieën. Make a decision man.


 

Tygo GernandtTYGO GERNANDT

Tygo Gernandt spat al heel wat jaar van de buis en het Nederlandse witte doek in series als Het Schnitzelparadijs en films als Van God Los. Daarnaast is Tygo ook een veelgevraagd stemacteur. Dat hij je dus vaardig zal meeslepen in zijn tour staat vast. Herkent hij in Malevich zelfs zijn soulmate? Over intensiteit en werken vanuit de onderbuik .

“Malevich laat mij even weg zijn van alles.”Sigrid ten NapelSIGRID TEN NAPEL 

Bekend van prijswinnende dramaseries als Overspel en Penoza werd Sigrid ten Napel op het Nederlands Filmfestival al bekroond tot Belofte voor de Toekomst. Maar ook als gids sleept Sigrid je soepel mee een andere wereld in. Van Malevich tot games en haar eigen droomwereld.
"Het meisje met de rode stok ziet er bijna uit als een second life karakter.”


VICTORIA KOBLENKO

Victoria Koblenko kennen we als presentatrice, actrice en columniste. Dat Victoria niet op haar mond is gevallen wisten we al, maar wat vindt deze Rusland-kenner van eigenlijk van haar landgenoot Malevich en zijn werk? Victoria over het Zwarte Vierkant:
"Is dit een truc? Het eerste stukje geniale PR, de nieuwe kleren van de keizer."Zippora Elders

ZIPPORA ELDERS

Zippora Elders is als curator assistent betrokken bij de Malevich-tentoonstelling in het Stedelijk. Behalve talent voor het cureren en een enorme kennis van kunst, heeft Zippora ook dj-skills en een grote verzameling obscure en minder obscure new wave muziek zoals Sigue Sigue, Kino, Daft Punk, Joy Division en Kavinsky; muzikale architektons waarop Malevich, als hij in deze tijd had geleefd, zeker een dansje was komen doen. (p.s. Je kunt haar als dj komen checken tijdens de Museumn8!)
"Het Zwarte Vierkant was een revolutionaire uitvinding in die tijd. En het bleef overeind als startsein en symbool van de zuiver abstracte kunst."

 

 

De Explicit Tour - Malevich is te volgen tot en met 2 februari 2014 in het Stedelijk Museum Amsterdam.