Stedelijk in gebaren

Het Stedelijk Museum Amsterdam kun je het beste ontdekken in je eigen taal. Daarom bieden wij maandelijks gratis rondleidingen aan in Nederlandse Gebarentaal door rondleiders  die zelf doof zijn. Stap in de badkuip en ontdek samen de actuele tentoonstellingen in het museum! 

INSTAPRONDLEIDING

Gemiddeld één keer per maand organiseert het Stedelijk een gratis rondleiding in Nederlandse Gebarentaal, verzorgd door een dove rondleider. In 2017 kun je op de volgende momenten een rondleiding in NGT volgen:

Zaterdag 13 mei van 14.00 tot 15.00
Vrijdag 30 juni van 19.30 tot 20.30
Vrijdag 8 september van 19.30 tot 20.30
Zaterdag 21 oktober van 15.00 tot 16.00

Toegang tot deze rondleidingen is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Aanmelden is noodzakelijk en mogelijk tot vrijdag 17.00 uur. Voor studenten van tolkopleidingen zijn maximaal 2 plaatsen per rondleiding beschikbaar.

aanmelden

RONDLEIDINGEN IN NGT OF NMG VOOR GROEPEN

Wil je voor een eigen groep een rondleiding boeken in Nederlandse Gebarentaal of in Nederlands met Gebaren? Dat kan! Bespreek de mogelijkheden met de afdeling Educatie via educatie@stedelijk.nl of via het telefoonnummer 020 5732 741 (ma-do, 9-17 uur). 

MUSEA IN GEBAREN

De rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal zijn het resultaat van het project Musea in Gebaren, waar het Stedelijk Museum zich in 2016 als partner bij heeft aangesloten. Musea in Gebaren is een gezamenlijk initiatief van Foam en WatTelt! en heeft als doel het culturele aanbod in Amsterdam toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden. Twaalf jonge doven kregen in een trainingsprogramma van zes weken een interne opleiding tot rondleider, waarin zij kennismaakten met de theorie en praktijk van het rondleiden. Hierna werden zij aan de deelnemende culturele instellingen gekoppeld, waar zij programma’s in Nederlandse Gebarentaal zullen verzorgen. Naast de rondleidingen in het Stedelijk worden er vanaf september 2016 in het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Tropenmuseum, het Joods Cultureel Kwartier, de Hermitage Amsterdam, de Nieuwe Kerk, EYE filmmuseum en Foam programma’s in NGT aangeboden.

Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en het Revalidatiefonds.