diy met kunstenaars

Blikopeners presenteren kunstenaars en vormgevers van nu in door hun zelf gemaakte video’s. Je ziet de makers aan het werk, ze geven gouden tips en BN’ers dagen uit met een beeldende opdracht. Zo kun je direct aan het werk: DO IT YOURSELF.

Do it yourself met kunstenaars: fotograaf Elspeth Diederix

Umberto Tan geeft een ‘peptalk’ om de natuur in te trekken en te fotograferen. Elspeth Diederix laat zien hoe je een foto maakt die blijft fascineren door het alledaagse en buitengewone te combineren.

Lesmateriaal downloaden

 Do it yourself met kunstenaars: food designer Katja Gruijters 

Frikandellen, kaassoufflés en Malevich een rare combinatie? Cora van Mora ontdekt van niet. Katja Gruijtens werkt altijd met eetbaar materiaal en vertelt hoe je mensen daarmee na laat denken over voedsel.

Lesmateriaal Downloaden

 Do it yourself met kunstenaars: designer Philippe Apeloig


Akwasi gebruikt zijn stem om de wereld te vertellen wie hij is en wat hij vindt. Philippe Apeloig communiceert met letters. Hij vertelt hoe je een poster maakt die net zo tot je spreekt als de ‘spoken words’ van Akwasi. 

Lesmateriaal downloaden

Do it yourself met kunstenaars: beeldend kunstenaar Anouk Kruithof

 

“Selfie is een nieuw woord voor zelfportret” zegt Anouk Kruithof. Maar hoe maak je nu selfies die een verhaal vertellen? Kruithof daagt je uit want met een goed idee verdwijnt je ijdelheid. De blikopeners doen het alvast voor.

Lesmateriaal Downloaden

Matties van Matisse

Blikopeners kruipen in de huid van Matisse. Ze laten zien hoe Matisse aan het eind van zijn leven, hoewel aan zijn bed gekluisterd, aan het werk bleef.  Knip er zelf ook op los en maak een collage.