Voor de Marina Abramović-tentoonstelling geldt een toeslag. Zie Stedelijk.nl/toeslag, ook voor uitzonderingen.

Gallery talks — 25 apr 2014

Prijs
Entreebewijs museum + €2,50 Public Program toeslag
Locatie
Start in de Stedelijk Museum Schiphol Lounge
Tijd
25 apr 2014, 11.00 tot 12.00
Taal
Nederlands
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken

Het Stedelijk Museum is verheugd om een nieuwe serie Gallery Talks aan te kondigen binnen het kader van de tentoonstelling Marcel Wanders: Pinned UpGerenommeerde experts op het gebied van industrieel ontwerp delen hun visie op deze tentoonstelling, zoals Ingeborg de Roode (curator Marcel Wanders tentoonstelling), Bertjan Pot (Studio Bertjan Pot), Marjan Groot (universitair docent, Universiteit Leiden), en Karin Krautgartner & Gabriele Chiave (creative director en senior ontwerper bij Marcel Wanders studio).

Meer informatie over de sprekers

Ingeborg de Roode, de samensteller van de Marcel Wanders: Pinned Up tentoonstelling, studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Sinds 2001 is zij conservator Industriële Vormgeving in het Stedelijk Museum Amsterdam. Ze heeft veel tijdelijke tentoonstellingen over vormgeving georganiseerd en voor de heropening van het Stedelijk Museum in 2012 was zij mede-curator van de veel geprezen collectiepresentatie Vormgeving. Ze heeft gepubliceerd over vormgeving in de DDR, de samenwerking tussen ontwerpers en de industrie, de toepassing van nieuwe materialen en technologie, internationale meubelvormgeving en andere onderwerpen. Haar huidige onderzoek richt zich op meubelen uit de Amsterdamse School periode en hedendaagse internationale industriële vormgeving.

Bertjan Pot werd geboren in 1975 te Nieuwleusen, Nederland. Na zijn afstuderen aan de Design Academy in 1988 begon hij te werken onder de naam 'The Monkey Boys' met Daniel White. In 2003 zette Bertjan zijn activiteiten voort onder de naam 'Studio Bertjan Pot', nu nog gevestigd in Schiedam. Hij ontwerpt meestal interieurproducten en is voornamelijk gefascineerd door technieken, texturen, structuren (vaak textiel), patronen en kleuren. Materiaalonderzoek is dan ook het begin van bijna elk product en zijn technische belangstelling en creatieve fantasieën de grenzen van de industriële productie. Naast een heleboel zelf geïnitieerde projecten en objecten werkt Studio Bertjan Pot samen met bedrijven en instellingen zoals Moooi, Arco, Goederen, Montis, Feld, Gelderland, Established & Sons, Alturo Alvarez, Richard Lampert, Domestic, Snor, Museum Boijmans van Beuningen en het Audax Textielmuseum Tilburg.