events

The Living Museum: Performing the Collection
26 mei - 28 mei 2017

Kies je favoriete Stedelijk kunstwerk en laat je daardoor inspireren tot bijvoorbeeld een dans, een rap, in poëzie of een performance. 

Voertaal
Nederlands en Engels
Toegang
museumkaart gratis / studenten 7,50 / regulier 15 E
Reserveren

Het is niet nodig om te reserveren 

Open call voor deelnemers, iedereen is welkom; professional & amateur, jong & oud, alleen, als duo of in een groep.

In het Hemelvaartsweekend is het Stedelijk Museum Amsterdam het podium voor het project The Living Museum, een project dat eerder plaatsvond in TATE Liverpool, MMK in Frankfurt en het Centre Pompidou-Metz.
Dit is je kans om kennis te maken met onze collectie, of je er verder in te verdiepen. Kies een favoriet kunstwerk en laat je daardoor inspireren, tot bijvoorbeeld een dans, een rap, in poëzie of een performance. Iedere deelnemer of deelnemersgroep krijgt ongeveer 15 minuten voor de uitvoering.  Inhoudelijk wordt het project vormgegeven door onze Blikopeners, jongeren tussen de 15 en 19 jaar met een bijbaan bij het Stedelijk.  

The Living Museum vindt plaats van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei 2017. Van de deelnemers wordt verwacht ten minste één dagdeel beschikbaar te zijn. Op zaterdag 13 mei vinden workshops plaats waarin de deelnemers een dag lang gecoacht zullen worden door professionals in hun uitbeelding van het gekozen kunstwerk. 

Inspiratie voor dit project is het boek ‘Fahrenheit 451’ van de Britse auteur Ray Bradbury (1953), waarin alle boeken verbannen zijn en de hoofdpersonen een levende bibliotheek uitbeelden. In het geval van The Living Museum gaat het ook om dit collectieve geheugen waar de inhoud van een kunstwerk door middel van herinnering wordt bewaard voor en doorgegeven aan toekomstige generaties. 

Zin om mee te doen aan The Living Museum? Stuur je voorstel en een kleine introductie van jezelf/ je groep in video- of tekstvorm naar : blikopeners@stedelijk.nl

Aanmelden kan t/m zondag 30 april 2017

Tijden: vrijdag 10.00 - 22.00 uur, zaterdag en zondag 10.00 - 18.00 uur.